Helgen som gick var fylld av tävling!
2024-04-15 08:58
Collage från SSM, Vårracet och Natt-SM

Den gångna helgen var det många KSOKare som var ute på tävlingar. Det började med Natt-SM i fredags, och sedan fortsatte helgen med sydsvenska mästerskapen (SSM) och tillhörande publiktävlingen Vårracet.

Helgen inleddes i fredags med Natt-SM (som också var Swedish League #3), en tävling som bjöd på fint väder och en orienteringstekniskt utmanande terräng hos Ärla IF strax söder om Eskilstuna. Bäst av våra löpare, efter ett mycket fint lopp, placerade sig Emma Zettervall med en finfin 6:e plats i D20. Grattis Emma!

Helgen fortsatte sedan med Publiktävlingen "Vårracet" och Sydsvenska mästerskapet (SSM) under lördagen och söndagen.
Under tävlingarna såg vi många fina insatser göras av våra ungdomar och även våra äldre löpare. Båda tävlingarna gick på fina och nyritade kartor vid Dragda utanför Jämjö.

På lördagens långdistans i Vårracet var klubben representerade av 21 löpare på publiktävlingen, där våra ungdomar Leia Degerskär, Hjalmar Svennerud, och Ebba Tuvesson Person kämpade tappert i skogen. Leia sprang in på en fin 3:e plats, Hjalmar på en 4:e plats och Ebba på 5:e plats. Även seniorerna tog plats i skogen, och Marcus Svennerud sprang riktigt bra och kammade hem en förstaplats i sin klass i H50.

På söndagens medeldistans var vi hela 27 startande från klubben som kämpade riktigt bra i blåsten, men som vana Karlskroniter var blåsten ingen hinder för oss utan vi knep hela 10 medaljplatser tillsammans, vilken dag! Vera Hermansson och Hjalmar Svennerud gjorde en riktigt stark insats och tog var sin förstaplats, stort grattis!
Även ett stort grattis till Gösta Linge (2:a), Fredrik Augustsson (2:a), Andreas Hermansson (3:a), Olof Ingemansson (3:a), Leia Degeskär (3:a), Kristina Andersson (3:a), Gustav Dahlström (3:a), Kristin Johansson (3:a).

SSM - Sydsvenska mästerskapen, tävlingen där distrikten Skåne, Blekinge, Småland och Halland tävlar mot varandra!
På lördagen väntade en långdistans liksom för publiktävlingen, och det var en riktig långsträcka till första kontrollen. Blekinge hade hela 18 startande 13-16 åringar och bäst placerade sig Theo Porshult (OK Orion) som segrare i H15 klassen och Troj Gunnarsson (OK Vilse 87) knep 3:e platsen i samma klass. KSOKs egen Noah Augustsson kom på en fin 3:e plats i H13 och Alice Lagerström (Ronneby OK) slutade på en bra 4:e plats i D15. Efter tävlingen åkte alla deltagare till en skola i Jämjö för mat, umgänge och prisutdelning.
På söndagen väntade stafett och Blekinge hade 3 hela lag till startlinjen. Det blev en jämn kamp mellan våra lag och efter samtliga sträckor placerade vi oss som 11, 12 o 15:e av 31 startande lag. Mycket bra jobbat allihopa!

Nu ser vi fram mot vår egna tävling Dackefejden till helgen. Hoppas att vi ses där!

Kompasser 2024-04-06 09:39
Klubbresor i vår2024-02-04 15:57
Träningstillfällen!2023-10-22 19:14
Halloweenskojare sökes!2023-10-12 09:01
Storslam denna helg!2023-09-17 19:15
SM-stafetten avklarad2023-08-27 20:00
Torsdagsträning!2023-08-14 22:46
Orientering i sommar!2023-07-04 11:44